“Suomalaisyritys lähti prosessorikisaan”  

  Oululainen Minima Processor on luonut uuden adaptiivisen rakenteen, jolla voi parantaa minkä tahansa digitaalisen suoritinpiirin (CPU, DSP, GPU) energiatehokkuutta. Piirin tekniikkaa esitellään tuoreessa Uusiteknologia-lehdessä.

 


Tulevaisuudessa suurin osa IoT-laitteista tulee olemaan langattomia, joten akkukäyttö voi olla ongelmallista: akun rajallinen kapasiteetti rajoittaa laitteen toiminnallisuutta ja käyttöikää. 
Esineiden internetin (IoT) suurin haaste on elektroniikan energiankulutuksessa, kirjoittavat yrityksen teknologiaosaajat Lauri Koskinen ja Jani Mäkipään tänään netissä ilmestyneessä  Uusiteknologia 1/2017-lehden artikkelissa. Tulevaisuudessa ei vakiotekniikoilla enää pärjätä.

IoT-ajan laitteiden tehokkuus piileekin heidän mukaan juuri prosessorissa, jonka energiatehokkuutta parantamalla voidaan vastata yllä oleviin sähkönkulutuksen haasteisiin kokonaisvaltaisesti.

Suomalaisratkaisu tarkkailee prosessorin toimintaa ja hidastaa kellotaajuutta, jos on olemassa mahdollisuus virheelliseen toimintaan. Joka tuo Miniman selvityksissä parhaimmillaan 20-kertaisen parannuksen prosessorin energiatehokkuuteen.

Yhtiön teknologiaa voisi olla miljardeissa laitteissa jo vuonna 2020.

Lue lisää:

uusiteknologia.fi

issuu.com