“Kaupunkiin syntyi 5000 neliön pelikampus”

"Ollaan enemmän kuin jos oltaisiin yksinään."    

Hill Climb Racing -peleistään tunnettu Fingersoft osti pari vuotta sitten Oulun keskustasta puu- ja kivitalokorttelin yhdessä Rakennusteho Oy:nkanssa. Tarkoituksena oli rakentaa yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä peliteollisuuden keskittymistä.

Pelikampuksen vetäjä Pasi Jokinen kertoo, että pari vuotta sitten oli aika etsiä toimistolle uusi paikka. ”Huomasimme, että tarjolla oli paljon isoja tiloja johon mahtuisi muitakin kuin me. Mietimme, että olisiko jotakin, missä voisimme avustaa muita ja antaa takaisin yhteisölle jotain, mitä olemme itse saaneet”, Jokinen muistelee.

Suurempansa suojan alle saapuvat pelifirmat on jo valittu: mobiilipelejä kehittävä Meizi Games sekä pelipalvelu Steamiin pc-peliä työstävä Ironsight erottuivat edukseen suuresta määrästä tulijoita.

– Olemme ottaneet pari pientä pelifirmaa kainaloomme kuuden kuukauden ajaksi. Eli pilotoimme tapoja, joilla voimme kiihdyttää vastaavien firmojen ideoita ja tuotteita, Fingersoftin Pasi Jokinen kertoo.

– Mielestäni tämä on hyvä ratkaisu. Saamme koeponnistaa yhteistyötä alan ison tekijän kanssa, joka nyt estää meitä käymästä läpi niitä kuoppia, mitä heillä on tullut vastaan. Pääsemme nopeammin siihen mitä me haluamme olla, Meizi Gamesin toimitusjohtaja Sami Koski toteaa.

 

Lue lisää:

yle.fi/uutiset

talouselama.fi/uutiset